Snart blir det ny hemsida för HHIF

Dags för en ny plattform för HHIF.se

Planerna att skapa en hemsida för HHIF hade funnits länge innan de efter många turer började få fast form sommaren 2007. Ett ofta återkommande diskussionsområde på styrelsemötena var att få bättre rutiner för administration av utskick och medlemsavgifter eftersom medlemmar utöver antalet vuxna och antalet juniorer även ville ta ha sina husdjur som familjemedlemmar. Efter lite marknadsundersökningar och tips från en bekant som snickrat många hemsidor föll valet på att köpa webbplats och därmed plattform från företaget One.com. Lagom till ingången av 2008 kunde nya rutiner för medlensadministration och utskick tas i bruk.

Som alla vet har det hänt massor inom IT-området och speciellt inom intenetanvändningen. One.com-plattformen har länge fungerat bra men när innehållet stadigt växer har informationen blivit svåröverskådlig och snårig att underhålla. Nu har vi prövat att flytta över informationen till en plattform som har en mycket stor användning och har en fortsatt utveckling säkrad. Joomla-plattformen utvecklas inom Joomla.org och tillhandahålles utan kostnad en grundversion som är byggd för att andra företag och organisationer skall kunna komplettera med olika tillägg och tjänster.

Den stora förändringen är möjligheterna att strukturera och underhålla informationen samt att det finns alla tänkbara möjligheter att i framtiden skapa nya möjligheter och tjänster.

Kom med förslag till ändringar i struktur och innehåll samt texter/bilder som passar in på olika ämnesområden till webmaster@hhif.se eller via formuläret Webbansvarig.

Staffan Westbeck