Hjartstartare langsida

På Haröbrygga i vänthuset finns en hjärtstartare bekostad av HHIF. Denna hjärtstartare är registrerad hos hjärtstartarregistret.se vilket innebär att SOS alarm hittar den på sin karta. Så när man ringer 112 vid ett hjärtstopp så hänvisar de till den om man befinner sig i närheten.

Ytterligare en hjärtstartare finns på somrarna hemma hos Charlotta Sjöberg på Storö. +46 70 484 52 83

En uppmaning till alla er som äger en hjärtstartare är att registrera den på hjärtstartarregistret.se!

Alla, även unga personer, kan använda en hjärtstartare! Man kan inte göra fel 

Hjartstartare

eller ge en felaktig elektriskstöt om personen ifråga egentligen inte skulle behöva den. Hjärtstartare räddar liv!

Nästan alla hjärtstartare fungerar på samma sätt. Det är en röst som pratar från och med att man tryckt på on/off knappen. Rösten vägleder dig genom hela förloppet. Rösten är tydlig och kan uppfattas som långsam då man oftast är mycket stressad. Den talar om hur och var man fäster elektroderna på bröstkorgen och hur man ska utföra hjärtkompressioner. Det är av yttersta vikt att hjärtkompressioner påb

örjas omgående och ska pågå kontinuerligt utan stopp förutom när hjärtstartaren säger till. Det är tungt så om det finns grannar, tillkalla hjälp!

Titta gärna på länken och ta vara på varje tillfälle att träna på en docka om ni kan. https://m.youtube.com/watch?v=eJf_aCu6yR8

Om ni hör att hjärtstartaren piper så ring Charlotta Sjöberg så byter hon ut elektroder/batteri. Hennes nummer finns i väskan. En grön lampa blinkar som en indikator på att den fungerar.

Charlotta Sjöberg

sandhamn is rub Storskar Susanne rensar flundra