Tillhör du dem som vill att det skall vara trevligt att promenera på Harö och som önskar att det fortfarande skall finnas ett öppet landskap i vart fall på några platser på ön. I så fall är du välkommen att delta i röjning på Näsäng lördagen den 7 november.

Diket-vattnet

Alla är varmt välkomna att delta, oavsett om du bor på Harö, Storö, Lisslö, Hasselö eller någon annan ö i närheten. Den enda begränsningen är – och det av säkerhetsskäl – mindre barn och måhända lösspringande hundar.

Några hållpunkter:

  • Vi träffas kl. 11.00 lördagen den 7 november utanför skolan för gemensam avmarsch till Näsäng. Lördagsbåten kommer till Harö kl. 10.30 och till Hagede 10.35. Det är snålt om tiden, men det mörknar fort.
  • Om ni kommer lite senare, så är det bara att gå stigen mot Nöttnäs, så kommer ni fram efter 5 – 10 minuters promenad.
  • Ta med egen lunch- och kaffekorg. Om det inte är snustorrt i markerna kommer det att finnas eld för att grilla korv.
  • Om du har tillgång till - så ta med motorsåg och/eller röjsåg samt yxa.
  • Troligen är det så blött i markerna vid den tiden att stövlar säkerligen är det lämpligaste att ha på fötterna.
  • Arbetsledare kommer markägaren Martin att vara.

Att delta är självfallet frivilligt, men för att vi skall veta hur många som kommer, är vi tacksamma för en ”bindande” anmälan på e-mail till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Anmäl gärna hur många ni kommer från varje familj samt vilka verktyg du kan ta med. Framförallt om du kan ta med motorsåg och/eller röjsåg.

Om vädret ser ut att bli alltför hemskt den dagen och aktiviteten ställs in, kommer det att meddelas på Harö-Hasselö Intresseförenings hemsida www.hhif.se senast kl. 17.00 fredagen den 6 november.

Om du har frågor kan du antingen ställa dem på ovanstående e-mailadress eller ringa Björn Lindskog på 070-714 30 54 eller Martin på 0708-96 13 00.

Väl mött

Se resultater från röjarhelgen på Harö »

Sidan senast uppdaterad 2010-01-03
 

sandhamn is rub Storskar Susanne rensar flundra