Nytt försök med ansökan

Den 4 maj fick vi besked från Länsstyrelsen att av de femton ansökningar som var hos dem hade de beviljat stöd till två av projekten, båda på Ljusterö. De projekten fick drygt 93 miljoner och positivt är att även Svartsö är med där.

Vi kom inte med i den första omgången, vår ansökan ligger dock kvar i två sökomgångar till och fördelen med det är att vi kan komplettera och ändra i ansökan under tiden.

Efter att ha haft styrelsemöte har vi kommit fram till att vi behöver fler medlemmar för att bli starkare i vår ansökan. Styrelsen kommer att jobba för att få fler medlemmar och ska också titta på möjligheten att arbeta även med östra Eknö. Vi inventerar också vilka nya fastighetsägare vi fått. Vi kommer även att ha en diskussion med övriga bredbandsföreningar i skärgården för att se om det går att hitta en lösning som förbättrar våra möjligheter att få bidrag.

Påminnelse om kontaktperson för fastigheterna

För att få veta vad som händer med utvecklingen av vår fiberutbyggnad så kommer vi att skicka ut information från föreningen när vi har något att berätta om.

Därför är det viktigt att vi har en primär kontaktperson per fastighet. Vi kommer dock att skicka information via e-post till alla som lämnat mailadress. De fastighetsägare som har flera delägare får själva välja vem som ska vara fastighetens primära kontaktperson och meddela Harö Bredband detta genom att skicka ett mail med fatighetsbeteckning, namn, adress, mailadress, telefonnummer på kontaktpersonen till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Har man flera bebyggda fastigheter som skall ansluta så meddela detta samtidigt.

Facebook

Glöm inte att gå med i vår Facebookgrupp, Harö Bredbandsförening, där vi kommer att lägga ut kort och snabb information. Länk till sidan: https://www.facebook.com/groups/750316555080726/?fref=ts

En uppskattning av vad det skulle kosta

Observera att ännu så länge är det uppskattningar vi gör.

  • Med det bidrag vi får på 60% från Jordbruksverket får du som medlem själv betala 40%.
  • Föreningen har tidigare beslutat att insatsen som varje fastighet själv får betala är max

30 000 kr.

  • Medlemsavgiften kommer att ligga på cirka 250 kr/år.
  • Nätavgiften/Driftskostnad kommer att ligga på cirka 600 kr/år.
  • Sedan får man betala för de tjänster man vill ha i nätet (Internet, TV, telefoni).

Frågor besvaras av :

Björn Lundman, projektledare        eller                   Pia Södergren, ordförande

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                         Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070-601 75 57                                                                  070-982 82 76