Nu har vi lämnat in vår ansökan

Den 20 oktober lämnade vi in en ansökan till Jordbruksverket på ett bidrag rörande en investering på dryga 8 miljoner för att bygga ett robust fibernät i vårt område. Det område vi räknar till vårt är Harö, Harö-Storö, Eknö, Hasselö, Hasselkobben, Lisslö, Brändö, Gummerholmen, Stora Gummerholmen, Horsholmen, Dämpluckskobben. Det är en långsiktig planering vi jobbar med. Beslut om vi får bidrag får vi tidigast första kvartalet 2016. Vi räknar med att projektet ska vara slutfört 30/6 2018.

Kontaktperson för fastigheterna

För att få veta vad som händer med utvecklingen av vår fiberutbyggnad så kommer vi att skicka ut information från föreningen när vi har något att berätta om.

För att underlätta detta vill vi ha en primär kontaktperson per fastighet. Vi kommer dock att skicka information via e-post till alla som lämnat mailadress. De fastighetsägare som har flera delägare får själva välja vem som ska vara fastighetens primära kontaktperson och meddela Harö Bredband detta genom att via formuläret för medlemsanmälan Medlemsanmälan Harö Bredband och i kommentarsfältet ange Kontaktperson för Harö Bredband. Har man flera bebyggda fastigheter som skall ansluta så meddela detta samtidigt.

Vi kommer i första hand att använda oss av e-post för att kommunicera med våra medlemmar. Om man vill ha information via brev måste man meddela föreningen det. Under en övergångsperiod kommer vi att skicka viktigt information via post för att säkra att informationen når alla.

Facebook

Vi har också skapat en Facebookgrupp, Harö Bredbandsförening, där man kan gå med och även den vägen få kort och snabb information.

Fortsatta utmaningar för projektet

Det riktigt tunga arbetet i bredbandsprojektet börjar om/när föreningen beviljas bidrag och för projektets genomförande kommer det att behövas specialistkompetens inom olika områden och allmänna resurser som styrelsen idag inte har. Medlemmarna kommer även att ansvara för arbete på egna tomten.

Vad kommer det att kosta att ansluta sig och att vara ansluten till föreningens fibernät?

Observera att ännu så länge är det uppskattningar vi gör.

  • Med det bidrag vi får på 60% från Jordbruksverket får du som medlem själv betala 40%.
  • Föreningen har tidigare beslutat att insatsen som varje fastighet själv får betala är max 30 000 kr.
  • Medlemsavgiften är för närvarande 250 kr/år.
  • Nätavgiften/Driftskostnad kommer att ligga på cirka 600 kr/år.
  • Sedan får man betala för de tjänster man vill ha i nätet (Internet, TV, telefoni).

Frågor besvaras av :

Björn Lundman, projektledare                 eller                  Pia Södergren, ordförande

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                      Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

070-601 75 57                                                                          070-982 82 76