Anslagstavla-hasselopng

Det har länge saknats en anslagstavla utomhus vid Hasselöbryggan. Innen vägg har haft plats för en sådan och det har resulterat i att brygghusets väggar använts som annonspelare. Efter många turer finns nu en anslagstavla med regnskydd monderad på en bergskam. PA Molin gjorde tavlan och Staffan Westbeck satte upp den.

Hasselo-brygga-2013

Hasselö brygga är den senast byggda bryggan som HHIF äger och förvaltar. Den byggdes 1985 av Stockholms Hamn. I vänthustet finns en tavla med bilder från leveransen av bryggan via Lodbrok.

Bilderna har skannats in efter 25 år i brygghusljuset varför kvaliteten inte är den bästa. Bildspel här»

 

Med jämna mellanrum har frågan om bättre tilläggningsmöjligheter vid Hasselöbryggan aktualiserats på HHIF styrelsemöten. Så fort som det blåser lite från sydliga riktningar eller båttrafiken är livlig i Sandhamnsleden blir det ordentligt skvalpigt vid tilläggningsplatserna för småbåtar.

Nu har både östra och västra sidan på plattformen fått kjol som är 125 cm hög samtidigt som flera plankor lagts till på tilläggningsplatserna.

Helgen 14 - 15 juni 2008 ställde sju medlemmar upp för att måla om brygghuset såväl inne som ute.

Inne har det varit helt trärent som nu byttes mot vitt på väggar och tak samt blått på bänkar och runt fönstren.

Ute blev såväl rödfärgen påbättrad som det svarta kring fönster och vindskivor. Även fönsterkarmarna fick ny färg på sig för första gången. Lite kompletterande jobb återstår eftersom den vita färgen tog slut. Någon med säker hand sökes för att  bättra på Hasselöskylten.

Föreningens huvuduppgift är att underhålla de tre bryggorna som angöres av Waholmsbolagets båtar på Sandhamns linjen från Stafsnäs.

En stor investering gjordes vintern 2004-05 då beklädnaden på den 20 år gamla bryggan var hårt åtgången av de Waxholmsbåtar som var svåra att lägga till med och hade trästockar som avbärare.

Medel söktes från Vägverket och dessa tillsammans med medel från föreningens bryggfond gjorde reparationen möjlig.